Artikelen

3 weken geleden

Personele wisseling: Jade volgt Fenneke op

Fenneke van Renselaar, die de afgelopen twee jaar de planning en administratieve ondersteuning van de serviceorganisatie voor haar rekening nam, is per maart opgevolgd door Jade Jury. We bedanken Fenneke en heten Jade welkom.

Lees verder

3 weken geleden

Must read: doelgroeponderzoek studenten

Student Creative Business Ruth van den Abeelen deed in het kader van haar studie een onderzoek naar de wensen en behoeften van de doelgroep van House of Hospitality. Lees hier de belangrijkste uitkomsten.

Lees verder

4 weken geleden

Oplossingen in de maak om groenpluk te voorkomen

Misschien heeft u er al over gelezen. Groenpluk is een fenomeen waarbij studenten nog voor ze hun diploma hebben, door een stagebedrijf of bijbaanbedrijf een vast contract wordt aangeboden. Om zowel studenten als werkgevers tegemoet te komen, bedachten het ROC van Amsterdam College Centrum en ROC Flevoland MBO College Poort een manier om opleiding en baan te combineren.

Lees verder

4 weken geleden

Friend of the brand

Een nieuwe manier om aan te sluiten bij het House of Hospitality is als vriend van het netwerk. Als ‘Friend of the brand’ ondersteun je de ambities van het netwerk: we werken samen aan loopbaanmogelijkheden voor ieder hospitality-talent.

Lees verder

4 weken geleden

Defensiecateraar Paresto nieuwe stage- en praktijkpartner

Met Paresto heeft House of Hospitality er een bijzondere nieuwe partner bij. 78 locaties van Defensie worden door de inhouse cateraar van eten, drinken en gastvrijheid voorzien. Van kazernes tot het ministerie in Den Haag. En ook tijdens oefeningen of publieksevenementen als de Vierdaagse zorgt Paresto voor gezonde voeding.

Lees verder

1 maand geleden

Cordaan is ‘friend of the brand’

‘Gastvrijheid is doorslaggevend voor het succes van de zorg’, zegt Hospitality-manager Marcel Caris van zorgorganisatie Cordaan. ‘Mensen gaan steeds later naar een verpleeghuis. Juist in dat laatste stukje van hun leven wil je vooral waarde en warmte toevoegen.’

Lees verder

2 maanden geleden

Eerste opleiding vegan patisserie

Gebak zonder dierlijke ingrediënten, 100% vegan. Het ROC van Amsterdam-Flevoland ontwikkelde een nieuwe opleiding om veganistische toetjes en taartjes te maken. En haalde het NOS Journaal…

Lees verder

2 maanden geleden

Waar komen hospitality-studenten na hun studie terecht?

‘Ik wilde na mijn havo een praktische vervolgstudie en twijfelde tussen horeca of verpleging. Na een open dag te hebben bezocht werd het Amsterdams College voor Hotel en Gastronomie, nu het ROC van Amsterdam. Zij hadden een verkorte opleiding, speciaal voor havisten.

Lees verder

2 maanden geleden

Gezocht: assessoren

Voor de examenperiodes van onze on the job opleidingen zijn we op zoek naar assessoren. Wil je bijdragen aan het afstuderen van nieuw hospitality-talent, meld je dan aan bij Fenneke van Renselaar: fenneke@houseofhospitality.amsterdam Wanneer je doorklikt, vind je meer informatie.

Lees verder

2 maanden geleden

Hybride leren bij Van der Valk Hotel Breukelen, net even anders

Vlak voor corona startte de hybride opleiding hotelmanagement on the job van MBO College Hilversum bij het iconische Van der Valk Hotel Breukelen. 38 studenten volgen er een on the job opleiding. Docent Engels on the job en mentor van de studenten Isabelle van Ouwerkerk vertelt meer over deze unieke opleiding. Student Kane Schrijvers had er al een bijbaan en zit nu in zijn eerste jaar.

Lees verder

2 maanden geleden

Postercampagne online en op scholen

Een postercampagne ter promotie van onze on the job opleidingen en werving van nieuwe studenten is te zien op Instagram en op steeds meer scholen in en om Amsterdam.

Lees verder

2 maanden geleden

Bright Breakfast: iedereen in de actiestand

De eerste ontbijtsessie in het Nhow-hotel – georganiseerd door Team House of Hospitality – mag gerust een succes worden genoemd. Een kleine vijftig vertegenwoordigers van de partnerbedrijven schoven aan en keken met elkaar naar 2024. Bottomline: het is tijd voor actie.

Lees verder

4 maanden geleden

Work in progress: animo voor experience center

Het is een idee dat al langer leeft binnen ons samenwerkingsverband: een eigen plek waar de ontwikkeling van de hospitality-sector centraal staat.

Lees verder

4 maanden geleden

Themaochtend arbeidsmarkt

Afgelopen 27 november organiseerde de Stichting House of Hospitality, samen met Koninklijke Horeca Nederland, de Stichting Vakbekwaamheid Horeca en de gemeente Amsterdam een themaochtend over de horeca- en hospitality-arbeidsmarkt.

Lees verder

4 maanden geleden

Relaties samen tijdens pop up-diner

Op dinsdag 21 november genoten relaties van House of Hospitality van een heerlijk Aziatisch diner in restaurant Warmoes van het ROC van Amsterdam in de Da Costastraat. Ondertussen werd er aan tafel gesproken over de mogelijkheden om medewerkers te boeien en te binden.

Lees verder

4 maanden geleden

Hotel Jansen: in februari starten de eerste twee stagiaires

Na de opening van Hotel Jansen Schinkel, opende Hotel Jansen Bajeskwartier op 1 mei 2023 haar deuren op de oude grond van de Bijlmerbajes in Amsterdam Oost. Een short stay hotel in een upcoming buurt.

Lees verder

4 maanden geleden

This is hospitality, deel 2

Waar komen hospitality-studenten na hun studie terecht? Hoe vinden ze hun weg in de hospitality?

Lees verder

4 maanden geleden

Het tekort aan talenten: naar een sectorbrede aanpak

In een recent artikel hebben Ashokkumar Manoharan (Flinders University), Christina Scott-Young (RMIT University) en Anthony McDonnell (Cork University) het prangende tekort aan talent in de horecabranche onder de loep genomen.

Lees verder

5 maanden geleden

Hotel Not Hotel: nieuwe stagepartner vindt meteen twee stagiaires

Na een bezoek van het Team House of Hospitality was men bij Hotel Not Hotel direct enthousiast om aan te sluiten bij het samenwerkingsverband. En dus is dit bijzondere hotel nu stagepartner. De deelname leverde ook meteen resultaat op. Hotelmanager Sam Koeman en HR-manager Mike van Beek waren aanwezig tijdens de kennismakingsmarkt eind september. ‘We hebben ter plekke kennisgemaakt en via een QR-code konden studenten zich aanmelden voor een vervolggesprek. Met succes’, vertelt Sam Koeman. ‘Op 13 november beginnen er twee stagiaires van de opleidingen bij ons.’

Lees verder

5 maanden geleden

Je skills waarderen. Wil jij het vast proberen?

Vorige keer meldden wij dat achter de schermen hard wordt gewerkt aan een tool waarmee we skills kunnen gaan waarderen. We zoeken studenten en medewerkers van partnerbedrijven die mee willen doen in een pilot. En hun feedback willen geven over het gebruik van de tool.

Lees verder

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief