Maud Borst volgde assessorentraining en…

Maud Borst werkt als praktijkopleider bij DoubleTree by Hilton. Ze heeft achttien studenten onder haar hoede. Daarnaast volgde ze de assessorentraining en spoorde haar collega’s aan hetzelfde te doen. Met succes…acht collega’s volgden haar voorbeeld.

‘Hospitality is een vak, geen bijbaantje’, zegt Maud Borst. Als praktijkopleider bij DoubleTree by Hilton wil ze haar passie voor de vak overbrengen op de studenten die hun opleiding deels volgen in het hotel. ‘Hiervoor werkte ik bij de Front Office en pakte ik het werk met stagiaires ook al op.’ Nu begeleidt ze de studenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca. ‘Die krijgen een dag in de week les op school’, vertelt ze. ‘Verder doen ze 1 uur per dag zelfstudie in het lokaal hier in het hotel en hebben we elke dag een Get Together, waarmee we de dag bespreken.’

Weten wat er gevraagd wordt
Maud volgde ook de assessorentraining. ‘Het is heel nuttig als je lesgeeft in de praktijk om te weten wat er op de examens van studenten wordt gevraagd. Je kunt het geleerde direct toepassen. Je leert observatiemethodes, je bekijkt veel video’s met voorbeelden.’ Acht collega’s (een chef, drie van Front Office, drie service/bediening en een van housekeeping) volgden haar enthousiasme en gaven zich ook op voor de training. Die duurde een halve dag en werd in het hotel gegeven door Peter van Stigt. ‘Het was fijn dat de training op locatie werd gegeven, omdat we met een grotere groep waren. Dat maakt het nog interactiever dan online. Het is echt waardevol. Ik hoor van de chef nu bijvoorbeeld, dat hij beter begrijpt waarom studenten bepaalde dingen willen weten.’

Voelt vertrouwd
Ze zegt dat de medewerkers veel support krijgen vanuit het management. ‘Ons doel is studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de hospitality. Als ze het hier naar hun zin hebben, komen ze na hun studie bij ons voor een baan. Dan kennen ze het hotel, de collega’s, dat voelt vertrouwd. En wij kennen de student en weten wat die kan. Ik heb nu ook een student die al in de bar werkt, terwijl ze nog niet eens helemaal is afgestudeerd.’

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief