Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events

2 maanden geleden Leren Student Van De Week

Helemaal op haar plek bij de Johan Cruijff Arena.

Plaatje bij artikel Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events

Hoe ben je op deze on the job opleiding terechtgekomen?
‘Ik wist nog niet goed wat ik wilde studeren. Dus gingen we naar een open dag van het ROC in de Da Costastraat in Amsterdam. Daar zag ik een presentatie. De opleiding sprak me meteen aan. Vooral de locatie: de Johan Cruijff Arena. Ik heb de Arena altijd indrukwekkend gevonden. Ik wilde er meer over weten. Ik ben daarna naar de selectiedag geweest. We moesten allemaal een voorwerp meenemen dat iets over je vertelde. Ik had een agenda meegenomen. Ik ben goed in plannen.’ 

En hoe bevalt het?
‘Het leek me best zwaar in het begin. Je maakt lange dagen en je moet soms ook in het weekend werken. Maar het is juist hartstikke leuk om tijdens een wedstrijd van Ajax te werken. Ik was daarvoor ook weleens naar een wedstrijd geweest, maar dan besef je niet wat er allemaal achter de schermen gebeurt.’

Je zit nu in je tweede jaar. Wat heb je in je eerste jaar geleerd?
‘In het eerste jaar loop je vooral mee met alle afdelingen. Tijdens een wedstrijd bijvoorbeeld, help je de facility-hostessen en ben je bezig met het netjes houden van het hele hoofdgebouw, denk aan de zalen of toiletten. Daar heb je dan 45 minuten de tijd voor, dan komen de bezoekers. Als je eerder klaar bent, pik je nog een stukje van de wedstrijd mee. Met de handyman bouw je zalen op tijdens events. Ik heb ook bij de servicedesk gezeten. Daar komen de spelers en hun familie binnen. En we ontvangen er meldingen als er ergens lekkage is of een lift het niet doet. En bij de hospitalitydesk bij de hoofdingang ontvangen we de gasten.’

Dat klinkt erg afwisselend. Hoe ziet het tweede jaar eruit?
‘Dan ga je meer richting leidinggevende. Ik loop nu mee met de dutymanager. Ik maak de roosters. Dat past wel bij me, hè. Ik ben van het plannen en van de structuur. Maar ik heb ook geleerd om los te laten. Hier bepaalt de praktijk van de dag soms dat het toch anders moet. Ja, ik ben daar wel volwassener in geworden.’

Zou je deze opleiding aanraden bij de leerlingen van je oude school?
‘Ja, maar het is wel heel persoonlijk. Als je niet van de boeken bent en je leert sneller door te doen, dan is dit een heel diverse opleiding. Ik zou zelf geen motivatie hebben als ik elke dag in de schoolbanken moest zitten. Hier leer je continu nieuwe dingen. Je draait helemaal mee in de organisatie. Ik heb een werkplek, een eigen laptop en een eigen account. Het is heel serieus.’ 

En hoe ziet de toekomst eruit?
‘Ik wil zeker doorstuderen, maar ik denk dat ik liever de evenementenkant opga, dan de facility-kant. Nu is het wel even gek. Door de coronacrisis hebben we onlinelessen. Dat is heel wat anders dan on the job.’ 



Andere artikelen

3 dagen geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 2 weken geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 3 weken geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 3 weken geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 1 maand geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 1 maand geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 1 maand geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 1 maand geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 1 maand geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 2 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 2 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 3 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 3 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 3 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 3 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 3 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 3 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 5 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 5 maanden geleden Negen infographics: voor u! 5 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 5 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 6 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 7 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 7 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 7 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 7 maanden geleden 100ste diploma statushouders 7 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 8 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 9 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 9 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 10 maanden geleden Samen sterk 10 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 10 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 10 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 10 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 11 maanden geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 11 maanden geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 11 maanden geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief