Zes vragen aan Beau Forée, tweedejaars Hotelmanagement on the job

3 weken geleden Leren Student Van De Week

Hoe kwam je erbij om deze opleiding te gaan doen?
‘Via een oude schoolvriend. Ik deed hotelmanagement bij ROC Leiden, gewoon vijf dagen naar school. Ik kon daar echt mijn energie niet kwijt. Toen hoorde ik over deze opleiding, ben ik naar een open dag bij Van der Valk Sassenheim/Leiden geweest. Het was superleuk. Je moest meteen opdrachtjes doen en samenwerken. En je moest iets van jezelf meenemen. Ik had een plateau mee.

Een plateau?
‘Ja, een dienblad hoort bij mij. Ik hou van werken en heb al vanaf mijn 15de horecabaantjes. Ik heb drie jaar bij de musical Soldaat van Oranje gewerkt. Horeca is zo lekker. Je zorgt voor geluksmomentjes. Het is gewaardeerd werk.’

Dus je keuze was niet zo moeilijk?
‘Toch wel. Ik wilde eerst kinderpsychologie gaan doen, maar dat zou een te lang traject zijn. Ik hou erg van praten met mensen, van de sociale kant. Dat zit ook in de opleiding die ik nu doe. In de praktijk leren is veel socialer dan op een school. Je hebt verantwoordelijkheid, je werkt in een team, het is gezellig en je bekommerd je kunt op elkaar terugvallen. Daar groei je van als mens.’

Wat wil je nog leren?
‘Volgend jaar ga ik bij het WestCord Fashion Hotel leidinggeven aan de afdeling Housekeeping. Ik moet leren meer overzicht te houden. Maar mijn praktijkbegeleiders zijn echt heel goed. Addy en Jeske staan altijd voor je klaar, ik kan ze altijd bellen. Ze hebben me geleerd anders naar de praktijk te kijken en anders te plannen. Echt heel fijn.’

Wat doe je over vijf jaar?
‘Oh, dan werk ik hopelijk in het Seven pines hotel op Ibiza. Ik zou daar mijn stage gaan doen, maar dat ging door corona niet door. Ik ga al jaren op vakantie naar Ibiza, dus dat lijkt me echt te gek.’

Wat vertel je op je oude school over deze opleiding?
‘Het is de beste horeca- en hospitalityopleiding. En het is zo fijn, werken en leren. Je kunt alles wat je leert meteen uitvoeren. Dus je kunt jezelf meteen verbeteren. Natuurlijk moet je er ook dingen voor laten. Je werkt op andere tijden, je hebt op andere momenten vakantie. Maar zo is het nou eenmaal in de hospitality. Als je een beetje zoekt, kun je werk en privé best goed combineren.’



Andere artikelen

3 weken geleden Zes vragen aan Beau Forée, tweedejaars Hotelmanagement on the job 1 maand geleden Zes vragen aan Wolf van Aalst, eerstejaars gastheerschap 1 maand geleden Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events 1 maand geleden Alstublieft: zes creatieve ideeën 1 maand geleden ‘Er kan in ieder geval weer wat’ 1 maand geleden "Wij gaan meer blenden" 1 maand geleden Is corona een gamechanger voor het beroepsonderwijs? 1 maand geleden Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job. 1 maand geleden Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker 1 maand geleden Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum 2 maanden geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 2 maanden geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 2 maanden geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 2 maanden geleden We staan te popelen! 3 maanden geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 3 maanden geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 3 maanden geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 3 maanden geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 3 maanden geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 3 maanden geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 4 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 4 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 4 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 4 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 5 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 5 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 5 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 5 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 5 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 5 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 5 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 7 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 7 maanden geleden Negen infographics: voor u! 7 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 7 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 8 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 8 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 9 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 9 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 9 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 9 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 9 maanden geleden 100ste diploma statushouders 9 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 10 maanden geleden Bright’s buddy-project 11 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 11 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 11 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 1 jaar geleden Samen sterk 1 jaar geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 1 jaar geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 1 jaar geleden Het jaar van House of Hospitality 1 jaar geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 1 jaar geleden HoHA heeft fysieke plek 1 jaar geleden Onderzoeksvragen gezocht! 1 jaar geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 1 jaar geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 2 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief