SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city

1 jaar geleden Delen

De wereld verandert onder invloed van slimme technologische ontwikkelingen, zoals het gebruik van (mobiel) internet, conversational app’s, robots, speech, artificial intelligence, virtual reality, augmented reality etc. De interessante vraag is wat de positieve en/of negatieve gevolgen zijn van deze veranderingen voor organisaties en mensen die werkzaam zijn in de hospitality. En in het verlengde hiervan, wat zijn de positieve en of negatieve effecten van de toepassing van Smart Hospitality in de klantreis van bezoekers van slimme steden, openbare ruimtes, gebouwen, momenten etc. 

SMART Hospitality Programma
Het House of Hospitality Lab is op 2 november 2018 een SMART Hospitality Programmagestart in samenwerking met de Amsterdamse start-up Interact Value: leerlingen van de hotelschool in Amsterdam, InHolland, het ROC Amsterdam en diverse professionals gaan de komende drie jaar onderzoeken wat de rol en waarde van nieuwe technologieën voor de gastvrijheid kan zijn. We gaan concreet op zoek waar en hoe innovaties kunnen worden toegepast. We doen dit op basis van een nieuwe creatieve D3-methode “Desire - Doom- Dream”. Interact Value: gelooft in een Person Aware Connected Society en gaat met de deelnemers van het programma actief op zoek waar en hoe er waardevolle interacties kunnen ontstaan tussen mensen m.b.v. nieuwe technologieën.

SMART Hospitality Best Practices
Het House of Hospitality Lab gaat op zoek naar visies, opinies, onderzoeken en best practices op het gebied van Smart Hospitality in steden, openbare ruimtes en gebouwen, zoals kantoren, winkels, hotels, horeca-instellingen, culturele instellingen, vvv’s, dag-attracties etc. Voor het SMART Hospitality Programma zijn we niet alleen op zoek naar eigen ervaringen, maar ontvangen we ook graag nationale en internationale voorbeelden.

In het bijzonder zijn we op zoek naar innovatieve voorbeelden waarbij slimme technologieën door medewerkers van organisaties op een menselijke en gastvrije manier worden ingezet. Denk hierbij aan de volledige klantreis en alle touchpoints zoals het oriënteren, boeken, navigeren, parkeren, binnenkomen, ontvangen, inchecken, vertrekken, wachten, begeleiden, rondleiden, informeren, inspireren, vermaken, converseren, serveren, faciliteren, werken, eten, drinken, toiletteren, slapen, schoonmaken, beveiligen, betalen, terugkomen etc. etc.

SMART Hospitality Challenges
Het House of Hospitality Lab is op zoek naar partners die het SMART Hospitality Programma willen ondersteunen middels de inbreng van challenges. Deze concrete vraagstukken dienen als opdracht voor de studenten en professionals om te komen tot nieuwe oplossingsrichtingen voor SMART Hospitality (usecases). Het laten onderzoeken en uitwerken van een individuele challenge is mogelijk vanaf 2.500,- euro. Naast de inbreng van individuele challenges zoekt het House of Hospitality Lab ook partners die het gehele SMART Hospitality Programma willen ondersteunen. In dat geval maken we een volledige vertaling naar de eigen organisatie en of achterban (InHouse Programma).

Doe mee!
Het House of Hospitality Lab roept iedereen in de gastvrijheid-sector op actief mee te doen met het SMART Hospitality Programma. Voor meer informatie: mail naar Peter Joziasse, manager SMART Hospitality Programma: peter@inspirething.com.

Downloads / links
SMART Hospitality Programma
After movie



Andere artikelen

6 dagen geleden Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events 1 week geleden Alstublieft: zes creatieve ideeën 1 week geleden ‘Er kan in ieder geval weer wat’ 1 week geleden "Wij gaan meer blenden" 1 week geleden Is corona een gamechanger voor het beroepsonderwijs? 2 weken geleden Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job. 2 weken geleden Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker 3 weken geleden Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum 1 maand geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 1 maand geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 1 maand geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 1 maand geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 2 maanden geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 2 maanden geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 2 maanden geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 2 maanden geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 2 maanden geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 3 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 3 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 4 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 4 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 4 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 4 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 4 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 4 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 4 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 6 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 6 maanden geleden Negen infographics: voor u! 6 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 6 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 7 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 8 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 8 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 8 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 8 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 8 maanden geleden 100ste diploma statushouders 8 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 9 maanden geleden Bright’s buddy-project 10 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 10 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 10 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 11 maanden geleden Samen sterk 11 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 11 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 11 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 11 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 1 jaar geleden HoHA heeft fysieke plek 1 jaar geleden Onderzoeksvragen gezocht! 1 jaar geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 1 jaar geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief