Ondanks de roerige tijden komen House of Hospitality en ROC van Amsterdam met een nieuwe hospitality-opleiding. Een vraag vanuit de markt. Op 19 juni is er een online infosessie voor bedrijven en belangstellenden.
‘De afgelopen vier jaar hebben wij verschillende leertrajecten in co-creatie ontwikkeld en aangeboden’, zegt hospitality-school coördinator Bernie Matser. ‘Al die expertise en ervaringen hebben we meegenomen in een nieuw leertraject: de Allround Hospitality Medewerker niveau 3. Het mooie is dat dit traject echt is ontstaan vanuit behoefte van de hospitality-branche. De vraag naar breed inzetbaar personeel op operationeel niveau werd steeds groter. Dat is nu even minder, maar na de crisis zal dat ook weer zo zijn. Daar nemen we alvast een voorschot op. Onze missie is immers om meer en goed geschoold personeel op te leiden voor de hospitality-sector.’
BBL-, stage- en on the job-plekken
Ook deze opleiding wordt in co-creatie met het bedrijfsleven ontwikkeld en start eind augustus met een oriënterende basismodule. ‘Wij bieden de opleiding voor de nieuwe lichting studenten aan in de varianten BOL, BBL en on the job. En daarvoor zoeken wij vanaf de start BBL-plekken en per eind november stage- en on the job plekken’, zegt Bernie Matser. ‘Daarom organiseren we op vrijdag 19 juni 2020 een online infosessie over deze opleiding. Alle belangstellenden en partnerbedrijven kunnen die gratis bijwonen van 16.00 tot 17.00 uur. Wij nodigen iedereen van harte uit.’
Modulair
De nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker wordt modulair aangeboden. Dat betekent dat naast nieuwe studenten die het hele leertraject doorlopen en afronden met een diploma, ook medewerkers uit hospitality-bedrijven en omscholers zich kunnen inschrijven. Zij kunnen onderdelen van het leertraject volgen en afronden met een certificaat.