Gebak zonder dierlijke ingrediënten, 100% vegan. Het ROC van Amsterdam-Flevoland ontwikkelde een nieuwe opleiding om veganistische toetjes en taartjes te maken. En haalde het NOS Journaal…
Opleidingspartner ROC van Amsterdam/ROC Flevoland had al een patisserie-opleiding, maar merkte dat er steeds meer behoefte was aan vegan producten. Tijdens de Horecava van 8 tot 11 januari werd de opleiding Vegan Patisserie gelanceerd. Het is daarmee de eerste veganistische patisserieopleiding van Nederland.
Het duurzame initiatief haalde zelfs de redactietafel van het NOS Journaal, dat met een cameraploeg afreisde naar Amsterdam. ‘We hebben de bestaande patisserie-opleiding een op een kunnen kopiëren naar vegan’, vertelt docent Dennis de Jong aan het NOS Journaal. Hij zegt ook dat het best een uitdaging was om de theorie achter vegan producten te onderwijzen, bijvoorbeeld waar de grondstoffen vandaan komen.
Meer informatie over deze toekomstgerichte opleiding: https://www.rocva.nl/MBO-onderwijs/Sectoren/Horeca-Bakkerij-Facilitair/Vegan-Patissier.
Bekijk hier het hele item van het NOS-journaal https://nos.nl/l/2504285.