Banketbakker Skills Basis voor Volwassenen

Houd jij van banketbakken en ben jij een gepassioneerde thuisbanketbakker? Ben je geschoold en wil je je kennis opfrissen? Heb je altijd al iets willen doen met het banketbakkersvak? En ben je creatief en kun je goed omgaan met mensen? Dan is de training Banketbakker Skills Basis voor Volwassenen iets voor jou!

Wat leer je?

In deze vijftien weken durende training leer je de basistechnieken van de professionele banketbakker. Daarnaast leer je hoe jij de verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, in de verschillende bereidingsprocessen doorloopt. Verder komt de bereidingswijze van grondstof tot eindproduct aan bod. Uiteraard leer je ook hoe je de bakkerij netjes en schoon kan houden, zodat jouw producten op hygiënische wijze worden bereid.

Bij onze trainingen, Contractonderwijs College Centrum voor de Hospitality, is de lesdag altijd praktijkgericht en bevat daarnaast ondersteunende theorie. De theorie zal je grotendeels in thuisstudie leren.

Docententeam

Bart de Gans: perfri.com
Peter Remmelzwaal: peterremmelzwaal.nl 

Bart en Peter zijn beiden toppatissiers en momenteel de meest toonaangevende banketbakkers van Nederland. Zij beheersen het vak optimaal en willen hun kennis en ervaring graag met jou delen.

Toelatingseisen

Er worden verder geen bijzondere toelatingseisen gesteld die je mogelijk verhinderen om deel te nemen aan deze cursus.

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname.

Startdata

De eerstvolgende geplande training is donderdag 4 februari 2021. De training start twee keer per schooljaar (alleen bij voldoende aanmeldingen).

Leslocatie en tijden

De lessen vinden van 16:30 tot 22:00 uur plaats op de Elandsstraat 175 te Amsterdam.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 1899, - (exclusief btw). De cursuskosten kun je eventueel in overleg in drie termijnen van € 633,- betalen.

Let op!
Het enige wat je zelf nog moet aanschaffen is een bakkersuniform: bakkersbuis (wit), bakkersbroek, haltershort of sloof, bakkersmuts of -pet en stevige schoenen liefst met antislipzool. Ook enkele hulpmiddelen, zoals een spuitzak, spuitjes, schaartje, krabbertje en doorhaalvorkjes, dienen te worden aangeschaft voor deelname aan deze cursus.

Adviesgesprek

Wil je een kijkje in de bakkerij komen nemen? Wil je samen met ons kijken welke training het beste bij jou past? Of heb je andere vragen? Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl  

Over ROCvA Contractonderwijs

ROCvA Contractonderwijs College Centrum voor de Hospitality biedt praktijkgerichte leerlijnen aan op mbo-niveau. Voor de inhoud van de trainingen maken wij gebruik van de mbo-kwalificatiedossiers waarin staat beschreven wat een student moet kennen en kunnen.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief