Leren

House of Hospitality zet zich in voor meer instroom en behoud van talent in de hospitalitysector. Dit vraagt om maatwerkprogramma’s rond training en opleiding. Met een visie op hybride leren en werken, een leven lang ontwikkelen en duidelijk te onderscheiden doelgroepen werken bedrijven en opleiders binnen House of Hospitality School aan een stevige ambitie: duizend extra studenten in hospitality-opleidingen binnen vier jaar.

House of Hospitality School organiseert on the job opleidingen voor mbo-studenten en opleidingen en trainingen (e-learning) voor medewerkers in de hospitality die willen verbreden in hun vakgebied of zijinstromers die hun carrière een nieuwe wending willen geven. De on the opleidingen vinden plaats in hybride leeromgevingen. Dit betekent dat studenten naar school gaan binnen een van de partnerbedrijven. Zij draaien volledig mee in het rooster van het bedrijf. On the job opleidingen van House of Hospitality School zijn dan ook anders dan reguliere BOL-opleidingen.  

De opleidingen worden uitgevoerd door het ROC van Amsterdam en/of het ROC van Flevoland en docenten geven dan ook soms letterlijk Nederlands aan de keukentafel. De partners bieden praktijkopleiders. Het mes snijdt zo aan twee kanten: studenten leren een mooi vak van gepassioneerde vakmensen en ondernemers kunnen zelf hun toekomstige medewerkers opleiden. Door deze intensieve on the job aanpak is de afstemming tussen onderwijs en beroepspraktijk sterk verbeterd.

Belangrijk: studenten kunnen elk moment van het jaar instromen in de hybride opleidingstrajecten van House of Hospitality. Zij hoeven dus niet te wachten tot het nieuwe schooljaar begint. Ook kunnen mbo-studenten die willen overstappen of die eerst willen starten in een reguliere schoolomgeving op elk moment beginnen.

3 weken geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Beau Forée, tweedejaars Hotelmanagement on the job

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Wolf van Aalst, eerstejaars gastheerschap

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events

1 maand geleden Leren

‘Er kan in ieder geval weer wat’

Frank Radstake van de ANVR, brancheorganisatie van reisorganisatoren, is positief ingesteld, zegt hij. Maar dat de reiswereld in zwaar weer zit en dat de storm nog niet is gaan liggen, daarover maakt hij zich, net als alle leden van de ANVR, grote zorgen. ‘De crisis bewijst dat customer focus nu en straks de branche erbovenop gaat helpen.’

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job.

1 maand geleden Leren

Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker

Ondanks de roerige tijden komen House of Hospitality en ROC van Amsterdam met een nieuwe hospitality-opleiding. Een vraag vanuit de markt. Op 19 juni is er een online infosessie voor bedrijven en belangstellenden.

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum

2 maanden geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events

Sander Ubbens werkt graag op een plek waar veel te doen is.

2 maanden geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Nour Almalouli

Eerstejaars horecaopleiding on the job, niveau 1, Podium Mozaïek. Wil later een eigen restaurant.

Partners

25 partners, opleiders en bedrijven uit de brede hospitalitysector, werken samen aan de ambitie om over vier jaar tenminste 1.000 extra studenten op te leiden voor de metropoolregio Amsterdam.

Partners bieden stageplaatsen, hybride leeromgevingen, praktijkbegeleiders en uitdagende challenges en kennisvraagstukken. Op de partnerpagina’s leest u o.a. vanuit welke motivatie zij deelnemen. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief