Leren

House of Hospitality zet zich in voor meer instroom en behoud van talent in de hospitalitysector. Dit vraagt om maatwerkprogramma’s rond training en opleiding. Met een visie op hybride leren en werken, een leven lang ontwikkelen en duidelijk te onderscheiden doelgroepen werken bedrijven en opleiders binnen House of Hospitality School aan een stevige ambitie: duizend extra studenten in hospitality-opleidingen binnen vier jaar.

House of Hospitality School organiseert on the job opleidingen voor mbo-studenten en opleidingen en trainingen (e-learning) voor medewerkers in de hospitality die willen verbreden in hun vakgebied of zijinstromers die hun carrière een nieuwe wending willen geven. De on the opleidingen vinden plaats in hybride leeromgevingen. Dit betekent dat studenten naar school gaan binnen een van de partnerbedrijven. Zij draaien volledig mee in het rooster van het bedrijf. On the job opleidingen van House of Hospitality School zijn dan ook anders dan reguliere BOL-opleidingen.  

De opleidingen worden uitgevoerd door het ROC van Amsterdam en/of het ROC van Flevoland en docenten geven dan ook soms letterlijk Nederlands aan de keukentafel. De partners bieden praktijkopleiders. Het mes snijdt zo aan twee kanten: studenten leren een mooi vak van gepassioneerde vakmensen en ondernemers kunnen zelf hun toekomstige medewerkers opleiden. Door deze intensieve on the job aanpak is de afstemming tussen onderwijs en beroepspraktijk sterk verbeterd.

Belangrijk: studenten kunnen elk moment van het jaar instromen in de hybride opleidingstrajecten van House of Hospitality. Zij hoeven dus niet te wachten tot het nieuwe schooljaar begint. Ook kunnen mbo-studenten die willen overstappen of die eerst willen starten in een reguliere schoolomgeving op elk moment beginnen.

3 dagen geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events

Sander Ubbens werkt graag op een plek waar veel te doen is.

2 weken geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Nour Almalouli

Eerstejaars horecaopleiding on the job, niveau 1, Podium Mozaïek. Wil later een eigen restaurant.

3 weken geleden Leren Student Van De Week

Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee

Hoe ben je op deze opleiding terecht gekomen?
‘Ik wilde altijd stewardess worden, maar een vriendin van mijn moeder vertelde dat bijvoorbeeld de KLM zelf een opleiding heeft voor stewardess, als je daar wordt aangenomen. Toen zijn we naar de open dag van het MBO College Airport gegaan. Want ik wilde wel iets in de reiswereld gaan studeren. De docenten vertelden heel enthousiast oaver de opleiding. Ik vond het gelijk leuk.’

Leren
We staan te popelen!

Het is stil in bruisend Amsterdam. Een stad van terrassen, kroegen, festivals en theater. Van mooie hotels en fantastisch eten. Een stad die jaarlijks miljoenen gasten ontvangt. Maar nu even niet.

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Kirsten Heijlman

Tweedejaars hotelmanagement on the job – deed eerste de koksopleiding- wil later een eigen restaurant of B&B.

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Tofano Yusviandra.

Eerstejaars horecaopleiding on the job, niveau 1, Podium Mozaïek. Wil barista worden en zijn Nederlands verbeteren.

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten.

Hoe ben je op deze on the job opleiding terechtgekomen?
‘Ik ben wel goed met talen. Ik wilde eerst de opleiding voor stewardess doen, maar die is iets minder breed dan deze opleiding. Je kunt met deze opleiding meerdere banen krijgen. Tijdens de open dag op ROC Airport leek het me al heel leuk. En toen ik ook nog hoorde dat je on the job kon leren, vond ik het echt gaaf. Je wordt dan – zeg maar – meegenomen in de wereld van de praktijk. Dit eerste jaar loop ik mee in een hotel, volgend jaar ga ik meer toerisme doen.’ 

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality

Hoe ben je bij deze opleiding terechtgekomen?
‘Ik zat in 4 havo. Ik ging niet over, maar ik wilde wel gaan studeren. En ik heb altijd al iets internationaals voor ogen gehad. Als ik hbo had kunnen doen, was het International Business geworden, maar dat ging dus niet. Met mijn mentor ben ik toen gaan zoeken. Wij kwamen uit bij deze opleiding en de opleiding Travel & Hospitality.’

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
‘De horeca heeft mij altijd al aangesproken. Ik had al een bijbaantje in een eetcafé. Op mijn vorige school was ook een horeca-opleiding, daar heb ik toen een proefles gevolgd. Met deze on the job opleiding van House of Hospitality kan ik leren en werken combineren. Ik kwam er terecht via een open dag bij het ROC aan de Da Costastraat.’

Partners

25 partners, opleiders en bedrijven uit de brede hospitalitysector, werken samen aan de ambitie om over vier jaar tenminste 1.000 extra studenten op te leiden voor de metropoolregio Amsterdam.

Partners bieden stageplaatsen, hybride leeromgevingen, praktijkbegeleiders en uitdagende challenges en kennisvraagstukken. Op de partnerpagina’s leest u o.a. vanuit welke motivatie zij deelnemen. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief