Zes vragen aan Wolf van Aalst, eerstejaars gastheerschap

4 maanden geleden Leren Student Van De Week

Hoe kwam je bij deze opleiding?
‘Eigenlijk via mijn ouders. Ik wist niet goed wat ik wilde doen, maar zij zeiden: je bent altijd behulpzaam, helpt vaak mee met de tafel dekken. Misschien is gastheer wat voor jou. Het was een goed keuze, want ik heb het heel erg naar mijn zin.’

Had je al ervaring in de horeca?
‘Helemaal niet. Nu heb ik ook een baantje bij een Italiaans restaurant in Alphen aan de Rijn. Voorlopig bezorg ik nog op de scooter, maar straks ga ik de bediening in. Ik ga er ook mijn stage lopen volgend jaar.’

Waar heb je je opleiding dan gevolgd?
‘Bij restaurant Lier, dat is het restaurant van het Concertgebouw. Mensen komen daar voor ze naar een concert gaan een hapje eten. Maar er komen ook allerlei bekende mensen. Snelle, Je Broer en Lil Kleine. Dat is leuk natuurlijk, maar ik bedien ze niet anders dan de andere gasten.’

Wat heb je geleerd in je eerste jaar?
‘Je leert eigenlijk elke dag wat nieuws. Voor we echt het restaurant ingingen, kregen we vier weken les in het Amsterdamse Proeflokaal. Daar leerde onze docent Menno Warger ons bijvoorbeeld met borden lopen. Nu heb ik die onderhandse draagtechniek wel onder de knie. Maar je leert ook veel over eten, dranken en kruiden. Bij Lier werden we ook begeleid door de tweedejaars. Die weten al zo veel.’

Gastheerschap moet wel een beetje in je zitten, denk ik?
‘Je moet het wel echt willen, ja. Ik bedoel, je moet geen rollenspel spelen. Dan komt het gemaakt over. Je moet er echt plezier in hebben om gasten te bedienen en te zorgen dat ze een leuke avond hebben. En je moet natuurlijk ook van eten houden. Als er een nieuw gerecht op de kaart is, moeten wij dat ook proeven. We moeten de gasten kunnen vertellen wat het is en hoe het smaakt. Gelukkig vind ik heel dingen lekker.’

Hoe ziet je toekomst eruit?
‘Ik zie mezelf later als barman in een goed restaurant of een goed café. Het moet wel sfeervol zijn, met goede muziek en lekker druk. En wat me ook wel te gek lijkt is als barista met een mobiel karretje op festivals werken. Maar daar moet ik eerst een opleiding voor volgen.’



Andere artikelen

1 maand geleden Vier ideeën in onzekere tijden 1 maand geleden Toekomst bezoekerseconomie 1 maand geleden Alle opleidingen gestart 1 maand geleden House of Hospitality gaat verduurzamen 1 maand geleden Radisson Blu: ‘Studenten brengen positieve dynamiek’ 4 maanden geleden Zes vragen aan Beau Forée, tweedejaars Hotelmanagement on the job 4 maanden geleden Zes vragen aan Wolf van Aalst, eerstejaars gastheerschap 5 maanden geleden Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events 5 maanden geleden Alstublieft: zes creatieve ideeën 5 maanden geleden ‘Er kan in ieder geval weer wat’ 5 maanden geleden "Wij gaan meer blenden" 5 maanden geleden Is corona een gamechanger voor het beroepsonderwijs? 5 maanden geleden Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job. 5 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker 5 maanden geleden Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum 5 maanden geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 6 maanden geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 6 maanden geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 6 maanden geleden We staan te popelen! 6 maanden geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 7 maanden geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 7 maanden geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 7 maanden geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 7 maanden geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 7 maanden geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 8 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 8 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 8 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 8 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 8 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 8 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 9 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 9 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 9 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 9 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 9 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 11 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 11 maanden geleden Negen infographics: voor u! 11 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 11 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 11 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 1 jaar geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 1 jaar geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 1 jaar geleden Save the date: 20 januari 2020 1 jaar geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 1 jaar geleden Studenten aan de Zuidas 1 jaar geleden 100ste diploma statushouders 1 jaar geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 1 jaar geleden Bright’s buddy-project 1 jaar geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 1 jaar geleden Nieuwe leeromgevingen 1 jaar geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 1 jaar geleden Samen sterk 1 jaar geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 1 jaar geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 1 jaar geleden Het jaar van House of Hospitality 1 jaar geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 1 jaar geleden HoHA heeft fysieke plek 1 jaar geleden Onderzoeksvragen gezocht! 1 jaar geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 1 jaar geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 2 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 2 jaar geleden Kennismakingsmiddag 2 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 2 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 2 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 2 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 3 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief