Zes vragen aan Tofano Yusviandra.

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Eerstejaars horecaopleiding on the job, niveau 1, Podium Mozaïek. Wil barista worden en zijn Nederlands verbeteren.

Hoe ben je op deze speciale opleiding terechtgekomen?
‘Mijn broertje gaf me de informatie. Hij doet de opleiding bedrijfsadministratie bij ROC Top en hoorde over deze opleiding. Het is een speciale opleiding voor statushouders. Ik moest eerst mijn inburgering afronden, maar daarna heb ik me aangemeld. Mijn moeder zegt dat er veel kans is op werk met een hospitality-opleiding.’

Waar kom je oorspronkelijk vandaan?
‘Uit Indonesië. Mijn moeder is hier naartoe gegaan toen ze haar man ontmoette. Wij zijn later gekomen. Mijn moeder werkt hier in een Indonesisch restaurant, mijn broertje werkt bij La Place. We doen allemaal iets met hospitality.’

Wat heb je in je eerste jaar geleerd?
‘Heel veel, niet alleen horeca, maar ook veel over hospitality in het algemeen. En dingen als stressbestendigheid, assertiviteit en flexibel zijn. En natuurlijk rekenen, burgerschap en Nederlands. We lopen twee dagen mee bij Podium Mozaïek, een theater waar we meewerken in de keuken, maar ook in de bediening. En verder gaan we drie dagen naar school.’

Wat ga je hierna doen?
‘Ik hoop dat ik volgend jaar kan doorstromen naar de niveau 2 opleiding. Die wordt gegeven bij de RAI. Daar heb ik echt zin in. En als ik de kans heb, wil ik ook nog door naar niveau 3.’

Je wilt dus echt iets met hospitality gaan doen?
‘Ik wil graag barman zijn, of barista. Ik hou communiceren en ik ben goed met mensen. Ik hou ervan om dingen mooi maken, zoals een mooie kop koffie. Dan zijn de klanten tevreden. Aan de bar en in de bediening kan ik meteen mijn Nederlands verbeteren, want dat is nodig voor de vervolgopleiding.’

Was je in Indonesië ook in de horeca gaan werken?
‘Dat weet ik niet. Ik heb daar de middelbare school gedaan. Ik was zeventien toen ik naar Nederland kwam. Ik heb wel skills voor geluidstechniek. Dat heb ik Indonesië gedaan.’ 



Andere artikelen

3 dagen geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 2 weken geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 3 weken geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 3 weken geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 1 maand geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 1 maand geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 1 maand geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 1 maand geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 1 maand geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 2 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 2 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 3 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 3 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 3 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 3 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 3 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 3 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 5 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 5 maanden geleden Negen infographics: voor u! 5 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 5 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 6 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 7 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 7 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 7 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 7 maanden geleden 100ste diploma statushouders 7 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 8 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 9 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 9 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 10 maanden geleden Samen sterk 10 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 10 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 10 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 10 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 11 maanden geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 11 maanden geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 11 maanden geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief