Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Sander Ubbens werkt graag op een plek waar veel te doen is.

Wist jij precies wat je wilde gaan studeren?
‘Eigenlijk niet. Ik had op school wel een test gedaan, waar ook facilitair uitkwam. En ik had op de website van het ROC de opleiding opgezocht. Het verhaaltje erbij sprak me aan. Maar het kwartje viel pas echt tijdens de open dag. Daar stonden kraampjes waar je meer informatie kon krijgen. Ik hoorde er ook dat de opleiding on the job te volgen was. Tijdens de rondleiding vertelde docent Jeroen Ketel een enthousiast verhaal over wat je allemaal meemaakt en leert bij de Johan Cruijff Arena. Dat was de eyeopener.’

Maar nu werk je bij Accenture op de Zuidas.
‘Ja, de Arena leek me hartstikke leuk, maar later kwamen ook Accenture en PWC erbij. Zo’n zakelijke omgeving vind ik wat meer bij me passen. We zitten nu even thuis, maar straks mogen we weer. Daar kijk ik naar uit.’

Wat heb je geleerd?
‘Leren in de praktijk is heel afwisselend. Je gaat van barista naar frontoffice, en van floorhost naar servicedesk. Het mooie is dat je meteen verantwoordelijkheid krijgt. Je moet oplossingen bedenken, vragen beantwoorden. Er is altijd wel iets. Het is interessant om mee te kijken en het vak te leren van mensen die dit al jaren doen. Je wordt in het diepe gegooid, maar tegelijkertijd is er altijd iemand die je begeleidt. Eerlijk, ik heb nog nooit zulke goede mentoren gehad. We zijn echt een team.’

Wat was het spannendste?
‘Ik moest een evenement organiseren, de nieuwjaarsborrel van ISS. Tijdens de avond zelf had ik de leiding en moest iedereen op zijn positie zetten, het draaiboek volgen en een inleidend praatje houden voor zestig mensen. Je wilt zo’n event zo strak mogelijk laten verlopen. Het ging best goed. Maar mijn leerpunten waren dat ik nog wat meer duidelijkheid moet scheppen en nog te veel zelf heb uitgevoerd.’

Hoe ziet je toekomst eruit?
‘Ik wil het liefst eerst nog hbo doen. Daarna wil ik aan het werk in een hotel, ziekenhuis of bij een bedrijf als ISS. Als er maar genoeg te doen is, evenementen organiseren, zalen inrichten, feestjes. Dat zijn vaak de langste dagen, maar die zijn het leukst.’

Wat vertel jij op je oude school over deze opleiding?
‘Ik zou eerst vertellen wat ik allemaal doe. Zodat je begrijpt hoe breed facilitair is. Dan zou ik zeggen dat je een opleiding moet kiezen die bij je past. Daar kom je soms gaandeweg achter, dus niet te snel opgeven. Ik was altijd al aan het organiseren en voorbereiden, maar ik ben echt opnieuw gevormd door deze opleiding. Ja, en ik zou zeggen dat on the job een fijne manier is om iets te leren.’



Andere artikelen

5 dagen geleden Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events 1 week geleden Alstublieft: zes creatieve ideeën 1 week geleden ‘Er kan in ieder geval weer wat’ 1 week geleden "Wij gaan meer blenden" 1 week geleden Is corona een gamechanger voor het beroepsonderwijs? 2 weken geleden Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job. 2 weken geleden Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker 3 weken geleden Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum 1 maand geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 1 maand geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 1 maand geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 1 maand geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 2 maanden geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 2 maanden geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 2 maanden geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 2 maanden geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 2 maanden geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 3 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 3 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 4 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 4 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 4 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 4 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 4 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 4 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 6 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 6 maanden geleden Negen infographics: voor u! 6 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 6 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 7 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 8 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 8 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 8 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 8 maanden geleden 100ste diploma statushouders 8 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 9 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 10 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 10 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 11 maanden geleden Samen sterk 11 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 11 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 11 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 11 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 1 jaar geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 1 jaar geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief