Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
‘Dat is een lang verhaal. Ik heb eerst een opleiding gedaan tot hairstylist en daarna drie jaar in een kapsalon gewerkt. Maar toen kreeg ik rugklachten. Ik moest wat anders bedenken. Nou organiseer ik al jaren feestjes bij ons thuis. Ik woon op een kwekerij dus alle ruimte. En dat regelen van zo’n feest vind ik hartstikke leuk. Uitnodigingen, muziek, drank, aankleding. Mijn moeder zei: daar moet je iets mee gaan doen.’

En toen naar de open dag?
‘Nee, we zijn gaan zoeken op de website van het ROC van Amsterdam. Ik kwam uit bij een top 5 waar deze opleiding bij stond. Wat me aansprak is dat dit een brede opleiding is. Ik kan straks alle kanten op. Maar verder ben ik er redelijk blind ingegaan. Toen ik me had ingeschreven, volgde er een gesprek met Edwin Klinkert, de praktijkbegeleider. Hij vertelde dat ISS ook een van de opleiders is. En dat ik aan de Zuidas aan de slag kon bij Accenture. Zo’n zakenomgeving spreekt me wel aan, ja.’

Wat doe je bij Accenture?
‘Het eerste jaar loop je elke tien weken bij een andere afdeling. Je werkt bij de frontdesk, de catering, de servicedesk en als barista. De servicedesk vond ik het leukst. Mensen komen met allerlei vragen bij je. Je moet er vergaderkamers boeken, de post behandelen, mailtjes beantwoorden. Het is anders dan een feestje organiseren, maar je bent ook de hele dag aan het faciliteren en regelen.’

Wat heb je geleerd?
‘Je leert heel veel. Dat komt ook door de begeleiders. Edwin betrekt je bijvoorbeeld overal bij. Toen ik in de catering stond, kwam er iemand van ISS de keuken keuren. Hij heeft toen geregeld dat ik met diegene mee kon lopen, zodat ik kon zien waar hij op lette.

En hoe was dat de laatste maanden?
‘Door de corona kregen we online les. Maar Edwin en Sander bleven heel enthousiast. Ze hielden ons wel bezig. We moesten met een groepje bijvoorbeeld een Powerpoint maken over wat er kan verbeteren bij Accenture om een milieubewustere kantooromgeving te krijgen.’

Wat vertel jij op je oude school over deze opleiding?
‘Dat je rondom facilitair van alles leert. Het is volle bak gaan. Een hele brede opleiding. En daarom heel goed als je nog niet precies weet wat je wil. Maar je kunt straks kiezen. Of een hotel, of een kantoor, of de eventwereld. Ikzelf weet het nog niet, hoor. Ik ga eerst nog doorstuderen.’

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief