Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events

5 maanden geleden Leren Student Van De Week

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
‘Dat is een lang verhaal. Ik heb eerst een opleiding gedaan tot hairstylist en daarna drie jaar in een kapsalon gewerkt. Maar toen kreeg ik rugklachten. Ik moest wat anders bedenken. Nou organiseer ik al jaren feestjes bij ons thuis. Ik woon op een kwekerij dus alle ruimte. En dat regelen van zo’n feest vind ik hartstikke leuk. Uitnodigingen, muziek, drank, aankleding. Mijn moeder zei: daar moet je iets mee gaan doen.’

En toen naar de open dag?
‘Nee, we zijn gaan zoeken op de website van het ROC van Amsterdam. Ik kwam uit bij een top 5 waar deze opleiding bij stond. Wat me aansprak is dat dit een brede opleiding is. Ik kan straks alle kanten op. Maar verder ben ik er redelijk blind ingegaan. Toen ik me had ingeschreven, volgde er een gesprek met Edwin Klinkert, de praktijkbegeleider. Hij vertelde dat ISS ook een van de opleiders is. En dat ik aan de Zuidas aan de slag kon bij Accenture. Zo’n zakenomgeving spreekt me wel aan, ja.’

Wat doe je bij Accenture?
‘Het eerste jaar loop je elke tien weken bij een andere afdeling. Je werkt bij de frontdesk, de catering, de servicedesk en als barista. De servicedesk vond ik het leukst. Mensen komen met allerlei vragen bij je. Je moet er vergaderkamers boeken, de post behandelen, mailtjes beantwoorden. Het is anders dan een feestje organiseren, maar je bent ook de hele dag aan het faciliteren en regelen.’

Wat heb je geleerd?
‘Je leert heel veel. Dat komt ook door de begeleiders. Edwin betrekt je bijvoorbeeld overal bij. Toen ik in de catering stond, kwam er iemand van ISS de keuken keuren. Hij heeft toen geregeld dat ik met diegene mee kon lopen, zodat ik kon zien waar hij op lette.

En hoe was dat de laatste maanden?
‘Door de corona kregen we online les. Maar Edwin en Sander bleven heel enthousiast. Ze hielden ons wel bezig. We moesten met een groepje bijvoorbeeld een Powerpoint maken over wat er kan verbeteren bij Accenture om een milieubewustere kantooromgeving te krijgen.’

Wat vertel jij op je oude school over deze opleiding?
‘Dat je rondom facilitair van alles leert. Het is volle bak gaan. Een hele brede opleiding. En daarom heel goed als je nog niet precies weet wat je wil. Maar je kunt straks kiezen. Of een hotel, of een kantoor, of de eventwereld. Ikzelf weet het nog niet, hoor. Ik ga eerst nog doorstuderen.’



Andere artikelen

1 maand geleden Vier ideeën in onzekere tijden 1 maand geleden Toekomst bezoekerseconomie 1 maand geleden Alle opleidingen gestart 1 maand geleden House of Hospitality gaat verduurzamen 1 maand geleden Radisson Blu: ‘Studenten brengen positieve dynamiek’ 4 maanden geleden Zes vragen aan Beau Forée, tweedejaars Hotelmanagement on the job 4 maanden geleden Zes vragen aan Wolf van Aalst, eerstejaars gastheerschap 5 maanden geleden Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events 5 maanden geleden Alstublieft: zes creatieve ideeën 5 maanden geleden ‘Er kan in ieder geval weer wat’ 5 maanden geleden "Wij gaan meer blenden" 5 maanden geleden Is corona een gamechanger voor het beroepsonderwijs? 5 maanden geleden Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job. 5 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker 5 maanden geleden Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum 5 maanden geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 6 maanden geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 6 maanden geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 6 maanden geleden We staan te popelen! 6 maanden geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 7 maanden geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 7 maanden geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 7 maanden geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 7 maanden geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 7 maanden geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 8 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 8 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 8 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 8 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 8 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 8 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 9 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 9 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 9 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 9 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 9 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 11 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 11 maanden geleden Negen infographics: voor u! 11 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 11 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 11 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 1 jaar geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 1 jaar geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 1 jaar geleden Save the date: 20 januari 2020 1 jaar geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 1 jaar geleden Studenten aan de Zuidas 1 jaar geleden 100ste diploma statushouders 1 jaar geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 1 jaar geleden Bright’s buddy-project 1 jaar geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 1 jaar geleden Nieuwe leeromgevingen 1 jaar geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 1 jaar geleden Samen sterk 1 jaar geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 1 jaar geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 1 jaar geleden Het jaar van House of Hospitality 1 jaar geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 1 jaar geleden HoHA heeft fysieke plek 1 jaar geleden Onderzoeksvragen gezocht! 1 jaar geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 1 jaar geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 2 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 2 jaar geleden Kennismakingsmiddag 2 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 2 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 2 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 2 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 3 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief