Zes vragen aan Nour Almalouli

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Eerstejaars horecaopleiding on the job, niveau 1, Podium Mozaïek. Wil later een eigen restaurant.

Hoe ben je op deze opleiding terechtgekomen?
‘Mijn man had informatie gevonden op internet. Zijn taal is wat beter dan die van mij. Hij vindt dat ik heel veel weet over eten en vond deze opleiding goed bij mij passen. Na de inburgering heb ik me ingeschreven.’

En past de opleiding ook bij je?
‘Ik ben gek op koken. Daar word ik echt blij van. Toen ik 3,5 jaar geleden uit Syrië naar Nederland kwam, heb ik vrijwilligerswerk gedaan en ben ik gaan koken bij de kinderopvang.’

Heb je in Syrië ook in de keuken gewerkt?
‘Nee, ik heb een boekhoudopleiding gedaan in Syrië. Koken deed ik alleen thuis.’

Wat heb je in je eerste jaar geleerd?
‘Vooral heel veel snijtechnieken. Hoe je groenten bijvoorbeeld julienne moet snijden. Dat soort dingen. En we maken heel veel verschillende gerechten. Voor de opleiding moeten we ook in de bediening werken. De docent heeft veel verteld over koffie, en hoe je de koffie maakt. Maar ik vind koken gewoon interessanter. Mijn kwaliteit in de keuken is ook dat ik goed kan samenwerken. Dat is belangrijk. En ik ben gastvrij.’

Wat ga je hierna doen?
‘Als de RAI weer opengaat, hoop ik naar de niveau 2 opleiding door te stromen. En daarna zou ik wel een eigen restaurantje willen, ergens in Amsterdam. Nee, geen Syrisch restaurant. Ik denk Italiaans. Dat maak ik echt het liefst. Ik hou van Italiaans eten.’

Moeten we nog meer over je weten?
‘Nou, ik hou van reizen en zingen. Ik zing bij een koor in de kerk.’



Andere artikelen

5 dagen geleden Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events 1 week geleden Alstublieft: zes creatieve ideeën 1 week geleden ‘Er kan in ieder geval weer wat’ 1 week geleden "Wij gaan meer blenden" 1 week geleden Is corona een gamechanger voor het beroepsonderwijs? 2 weken geleden Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job. 2 weken geleden Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker 3 weken geleden Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum 1 maand geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 1 maand geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 1 maand geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 1 maand geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 2 maanden geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 2 maanden geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 2 maanden geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 2 maanden geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 2 maanden geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 3 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 3 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 4 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 4 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 4 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 4 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 4 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 4 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 6 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 6 maanden geleden Negen infographics: voor u! 6 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 6 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 7 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 8 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 8 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 8 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 8 maanden geleden 100ste diploma statushouders 8 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 9 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 10 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 10 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 11 maanden geleden Samen sterk 11 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 11 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 11 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 11 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 1 jaar geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 1 jaar geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief