Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk

3 maanden geleden Leren Student Van De Week

Mio Böhtlingk volgde zijn opleiding bij The College Hotel, had direct een baan en doet nu een hbo-vervolgopleiding.

Welke studie heb je gevolgd?
‘Ik heb Hotelmanagement on the job gedaan, bij The College Hotel. We hoorden bij de eerste lichting die de opleiding via House of Hospitality heeft gevolgd. Je kunt bij deze opleiding theorie meteen gebruiken in de praktijk. Tegen aankomende studenten die de on the job opleiding willen doen, wil ik meteen zeggen: dit is een uitstekende opleiding, waar je veel aan gaat hebben in de toekomst.’

Waarom koos je deze opleiding?
‘Ik wilde vanaf mijn zevende al in de hotellerie werken. Toen ik een jaar of acht, negen was werkte in de kantine van de wielervereniging. Op mijn veertiende deed ik de afwas in een restaurant en groeide ik door naar allround medewerker. Mijn vader had toen een hotel in Bloemendaal aan zee, waar ik veel geleerd heb. Mijn neef werkt bij het Marriott Hotel in Hong Kong. Het zit dus wel een beetje in de familie. Zelf vind ik het leuk om mensen te leren kennen. Iedereen is anders, dat is interessant.’

Wat heb je geleerd?
‘Ik heb enorm veel geleerd. Ten eerste kende ik de receptie en de keuken nog niet. Dat vond ik leuk om op te pikken. Verder was het een hectische tijd bij The College Hotel, veel conceptveranderingen, veel teamwisselingen. Ik heb heel wat verschillende general managers gehad. Maar achteraf kan ik zeggen: dat heeft mijn focus wel verbreed. Ook dat hoort bij de praktijk van een hotel. Net als dat je niet moet klagen als je eens een uurtje langer door moet gaan.’

Na je studie kreeg je meteen een baan aangeboden. Hoe ging dat?
‘Tijdens mijn studie kreeg ik ook al banen aangeboden. Toen de chef-kok van The College Hotel vertrok wilde hij mij meenemen. Uiteindelijk deed ik een managementstage bij Corendon als F&B-manager. Toen ik die had afgerond, kon ik meteen blijven. Maar voor ik daar aan de slag kon, moest ik eerst nog mijn buitenlandstage doen. Ik heb zes maanden gewerkt in Chateau Elan in Braselton, vlakbij Atlanta in de Verenigde Staten. Mijn Engels kon nog wel beter, vond ik. En tegelijk leer je veel over cultuurverschillen. De hiërarchie in Amerika is een stuk groter dan bij ons.’

En hoe nu verder?
‘Ik werk nu bij Corendon City Hotel. Maar dat is maar een paar dagen in de maand. Verder doe ik de versnelde hbo-opleiding hotel- event management bij Hogelschool Tio Amsterdam. Dat betekent dat ik 42 uur in de week naar school moet. Dus heb ik nog weinig tijd om te werken. Ik ben trouwens niet de enige van ons clubje van The College Hotel die meteen aan het werk kon. De meesten hebben direct een baan gekregen. Mijn droom? Een eigen hotel en restaurants, mijn eigen vastgoed.’

Tot slot: wie is je held?
‘Ik denk toch mijn vader en mijn moeder. Van hen heb ik alles geleerd. Als ik er één moet kiezen, dan kies ik mijn vader. Hij heeft me veel geleerd over vastgoed. Hij is echt een voorbeeld.’



Andere artikelen

5 dagen geleden Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events 1 week geleden Alstublieft: zes creatieve ideeën 1 week geleden ‘Er kan in ieder geval weer wat’ 1 week geleden "Wij gaan meer blenden" 1 week geleden Is corona een gamechanger voor het beroepsonderwijs? 2 weken geleden Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job. 2 weken geleden Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker 3 weken geleden Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum 1 maand geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 1 maand geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 1 maand geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 1 maand geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 2 maanden geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 2 maanden geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 2 maanden geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 2 maanden geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 2 maanden geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 3 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 3 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 4 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 4 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 4 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 4 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 4 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 4 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 6 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 6 maanden geleden Negen infographics: voor u! 6 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 6 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 7 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 8 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 8 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 8 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 8 maanden geleden 100ste diploma statushouders 8 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 9 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 10 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 10 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 11 maanden geleden Samen sterk 11 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 11 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 11 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 11 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 1 jaar geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 1 jaar geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief