Zes vragen aan Kirsten Heijlman

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Tweedejaars hotelmanagement on the job – deed eerste de koksopleiding- wil later een eigen restaurant of B&B.

Hoe ben je op deze opleiding gekomen?
‘Het idee voor deze opleiding is bij mij gekomen door een stage op het VMBO. Ik heb toen eerst de koksopleiding gedaan via House of Hospitality. Die was bij Het Amsterdamse Proeflokaal op het Stadionplein. Daar heb ik veel geleerd. Snijtechnieken, vis fileren, hoe je een mes het beste vast kunt houden. Echt van alles. En het leuke is: het wordt ter plekke uitgelegd. Terwijl je het doet.’

En toen dacht je: ik doe er nog een opleiding achteraan?
‘Ja, ik wil later een eigen onderneming. Een restaurant, misschien een hotel, of een B&B. Het liefst niet al te groot, zodat ik veel contact heb met de gasten. Dat maakt het persoonlijker. Ik wil graag mensen helpen. In deze niveau 4 opleiding leer je allerlei managementvaardigheden. Leidinggeven, een ondernemersplan maken en ook de financiële kant. Ja, cijfertjes vind ik leuk. Ik deed op het VMBO ook economie.’

Bij welk hotel volg je je opleiding?
‘Ik ga dit jaar bij DoubleTree by Hilton beginnen. Maar ik zat eerst bij Van der Valk. In de opleiding leer je het hele hotel kennen, ook alles achter de schermen. De housekeeping, de technische dienst. Die zijn allemaal enorm belangrijk. Ik vond Van der Valk fijn. Dat is echt een familiebedrijf, dat merk je. Het past bij wat ik zelf later voor ogen heb.’

Kun je nog naar het hotel in deze crisistijd?
‘Het hotel is nog wel open, maar wij krijgen alleen nog online les. En dus ook veel meer theorie. Ik vind online les wel moeilijker dan in real life les. En je ziet je medestudenten niet, terwijl je die normaal elke dag ziet. We hebben een hartstikke goede band met elkaar. Je doet deze opleiding niet in je eentje. Ik heb er nu al vrienden aan overgehouden. We maken nu in groepjes een ondernemingsplan voor het project Ons Hotel.’

Hoe ziet de toekomt eruit?
‘Ik hoop dat ik mijn buitenlandstage nog kan doen. Eigenlijk zou ik nu van april tot augustus op Mallorca zijn en mijn stage lopen bij een restaurant daar. Dat lijkt me een gave ervaring, die ik niet wil missen. Na deze opleiding denk ik dat ik ook nog het hbo ga doen. En dan eerst ervaring opdoen als manager en daarna misschien mijn eigen onderneming.’

Wat vertel je op je oude school over deze opleiding?
‘Dat dit een opleiding is waarbij je juist veel met je handen doet. Dat is voor veel leerlingen denk ik een pluspunt. Theorie vraagt veel meer concentratie. En hier breng je meteen in de praktijk wat je leert.’



Andere artikelen

3 dagen geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 2 weken geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 3 weken geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 3 weken geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 1 maand geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 1 maand geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 1 maand geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 1 maand geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 1 maand geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 2 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 2 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 3 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 3 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 3 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 3 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 3 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 3 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 5 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 5 maanden geleden Negen infographics: voor u! 5 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 5 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 6 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 7 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 7 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 7 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 7 maanden geleden 100ste diploma statushouders 7 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 8 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 9 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 9 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 10 maanden geleden Samen sterk 10 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 10 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 10 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 10 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 11 maanden geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 11 maanden geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 11 maanden geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief