Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen.

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
‘De horeca heeft mij altijd al aangesproken. Ik had al een bijbaantje in een eetcafé. Op mijn vorige school was ook een horeca-opleiding, daar heb ik toen een proefles gevolgd. Met deze on the job opleiding van House of Hospitality kan ik leren en werken combineren. Ik kwam er terecht via een open dag bij het ROC aan de Da Costastraat.’

Plaatje bij artikel Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen.

Uiteindelijk doe je je opleiding in het Concertgebouw. Hoe is dat gegaan?
‘Vermaat is het bedrijf dat in het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw de horeca verzorgd. Bij de selectiedagen kregen we een rondleiding langs die locaties. In het Concertgebouw zag ik bij restaurant Lier alle wijnen staan. Het is echt een wijnrestaurant. Ik wil meer weten over wijnen. Een mooie fles aan tafel brengen hoort bij gastheerschap. Wijn is iets speciaals. Nee, ik drink het zelf nog niet, ik ben nog 17.’

Wat doe je allemaal tijdens je opleiding?
‘Soms moet ik hosten, de gasten verwelkomen, hun tickets scannen zodat ze direct doorkunnen naar het concert, de jassen aannemen. Ik moest ook pas staan, dan breng je de borden van de keuken naar de tafel. Dat ging zo goed, dat ik nu al een eigen wijk heb. Dan moet je gasten aan tafel ook adviseren. Het is hier best chique. We spreken mensen met u aan. Het is heel anders dan het eetcafé.’

Door het coronavirus zit je nu thuis. Dat is wat anders dan on the job leren.
‘Ja, ik had net de huiswijnen onder de knie en wilde gaan beginnen aan het samenstellen van wijnarrangementen. Met mijn begeleider Aisling Basalious zijn we nu aan het bedenken hoe ik toch meer kan leren over wijn. Ik ga bijvoorbeeld een menukaart van wijnen maken. En ik zoek veel online op. Maar eerst moet ik nog een paar opdrachten inhalen. Ik had mijn pols gebroken, dus ik loop wat achter.’

Kom je nog toe aan andere dingen?
‘Op zaterdag voetbal ik. Daar probeert Vermaat in de roosters rekening mee te houden. Dan werk ik op zondag. Ja, dat hoort erbij. Deze opleiding moet wel bij je passen. Je moet het leuk vinden om gasten te bedienen, je moet sociaal zijn, beetje kunnen lachen en in het weekend willen werken.’

Wat zou jij tegen leerlingen van je oude school zeggen over de opleiding?
‘Dat het een opleiding is die goed geregeld is. Weinig lesuitval en hele goede begeleiding. Je evalueert regelmatig en je stelt duidelijke leerdoelen, zodat je niet als een kip zonder kop maar wat doet. Je gaat één dag echt naar school, daar maak je je opdrachten. Je hebt dus weinig huiswerk. Na deze opleiding wil ik de vervolgopleidingen niveau 3 en 4 doen. En een stage op een cruiseschip lijkt me wel wat.’



Andere artikelen

3 dagen geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 2 weken geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 3 weken geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 3 weken geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 1 maand geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 1 maand geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 1 maand geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 1 maand geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 1 maand geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 2 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 2 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 3 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 3 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 3 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 3 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 3 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 3 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 5 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 5 maanden geleden Negen infographics: voor u! 5 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 5 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 6 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 7 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 7 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 7 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 7 maanden geleden 100ste diploma statushouders 7 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 8 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 9 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 9 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 10 maanden geleden Samen sterk 10 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 10 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 10 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 10 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 11 maanden geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 11 maanden geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 11 maanden geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief