Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Hoe ben je bij deze opleiding terechtgekomen?
‘Ik zat in 4 havo. Ik ging niet over, maar ik wilde wel gaan studeren. En ik heb altijd al iets internationaals voor ogen gehad. Als ik hbo had kunnen doen, was het International Business geworden, maar dat ging dus niet. Met mijn mentor ben ik toen gaan zoeken. Wij kwamen uit bij deze opleiding en de opleiding Travel & Hospitality.’

Plaatje bij artikel Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality

Heb je specifiek voor de hospitality gekozen?
‘Eerlijk gezegd niet. Ik heb puur gekozen op het internationale aspect. Ik heb wel in een lunchroom gewerkt, maar het is niet zo dat ik een carrière in een hotel voor me zag. Gaandeweg ontdek ik nu de hospitality. Sinds februari loop ik stage bij het Courtyard by Marriot Amsterdam Airport in Hoofddorp. Ik sta er frontoffice, doe de check ins en check outs en beantwoord vragen van onze gasten. Door de corona is het nu wel erg rustig. Maar mijn stage gaat nog steeds door, ik ben de enige van mijn groep die nog naar zijn stage kan.’

Hoe ging je selectie?
‘Ik ben aangenomen omdat mijn niveau van Engels hoog lag. Op de havo kreeg ik tweetalig les. En in de lunchroom merkte ik dat ik de interactie met gasten leuk vind. In een hotel praat je trouwens wel anders tegen gasten. Het is chiquer. Ik moest wel even schakelen.’

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd?
‘Tot februari hadden we gewoon les op school, maar er waren ook projectdagen. Daarin werkten we voor IAmsterdam een onderzoek uit. We gingen de wijken in om mensen te vragen wat ze ervan vinden als het toerisme vanuit het centrum ook wat meer verspreid zou worden naar de randen van de stad. Daar heb ik leren vragen stellen en ik heb geleerd de antwoorden te analyseren en een conclusie te trekken. Van die projectdagen steek je het meest op. Volgend jaar krijgen we on the job les in een hotel in Amsterdam. Daar kijk ik wel naar uit.’

Heb jij een voorbeeld?
‘Nee, maar ik steek wel veel energie in het volgen van mensen met een carrière, zoals directeuren of topmannen. Ik wil weten wat ze gedaan hebben om daar te komen. Dat vergelijk ik dan met mezelf.’

Wat zou je op je oude school vertellen over deze opleiding?
‘Dat deze opleiding je voorbereidt op een internationale carrière, dat je veel ervaring opdoet in hospitality, dat je uren flexibel zijn en de stof niet al te moeilijk. Vind ik. Verder steek je er mensenkennis van op en leer je omgaan met mensen uit verschillende landen. Dat is goed voor je social skills en je talen.’ 



Andere artikelen

3 dagen geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 2 weken geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 3 weken geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 3 weken geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 1 maand geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 1 maand geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 1 maand geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 1 maand geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 1 maand geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 2 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 2 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 3 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 3 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 3 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 3 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 3 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 3 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 5 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 5 maanden geleden Negen infographics: voor u! 5 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 5 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 6 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 7 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 7 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 7 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 7 maanden geleden 100ste diploma statushouders 7 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 8 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 9 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 9 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 10 maanden geleden Samen sterk 10 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 10 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 10 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 10 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 11 maanden geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 11 maanden geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 11 maanden geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief