Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten.

1 maand geleden Leren Student Van De Week

Hoe ben je op deze on the job opleiding terechtgekomen?
‘Ik ben wel goed met talen. Ik wilde eerst de opleiding voor stewardess doen, maar die is iets minder breed dan deze opleiding. Je kunt met deze opleiding meerdere banen krijgen. Tijdens de open dag op ROC Airport leek het me al heel leuk. En toen ik ook nog hoorde dat je on the job kon leren, vond ik het echt gaaf. Je wordt dan – zeg maar – meegenomen in de wereld van de praktijk. Dit eerste jaar loop ik mee in een hotel, volgend jaar ga ik meer toerisme doen.’ 

Bij welk hotel volg je je eerste jaar?
‘Bij Double Tree by Hilton in Amsterdam. Ik was al bij de andere vier hotels geweest, maar die spraken me niet zo aan. Ik twijfelde. Maar toen viel Van der Valk af en kwam Double Tree by Hilton erbij. Toen ik er binnenkwam, voelde het echt als thuiskomen. Het zag er zo mooi uit, luxe. En het personeel was ontzettend gastvrij. Ik zit nu al een paar weken thuis, omdat we alleen nog online les krijgen, maar ik vind het echt leuk als ik weer naar het hotel kan.’

Zie je jezelf later in een hotel werken?
‘Dat weet ik nog niet. Ik ben echt nog zoekende. En ik ben ook heel benieuwd naar mijn tweede jaar. Dan ga ik bij een reisbureau werken. Deze opleiding is twee-in-een, toerisme en hotel. Je leert heel veel aspecten van hospitality. En dat is heel breed. Ik ga ook nog vijf maanden een stage in het buitenland doen. Ik wil gewoon lekker veel ontdekken en dan zie ik wel wat ik uiteindelijk het leukste vind.’

Hoe ging je selectiegesprek?
‘Ik vertelde ze dat ik de stijl van het hotel zo mooi vond en het personeel zo verzorgd en gastvrij. Zelf maak ik graag een praatje en ik vertelde dat ik goed ben in talen. Op school heb ik Frans gevolgd en nu doe ik Spaans. 

Wat heb je geleerd?
‘Ik heb vooral veel over hospitality geleerd. Ik begon bij het frontoffice. Dan heb je direct contact met de gasten. Die interactie vind ik leuk. Ook omdat je mensen de weg moet wijzen. Dat is toch een beetje toerisme. Ik wist zelf ook niet zoveel over Amsterdam, maar dat heb ik snel geleerd. De laatste weken stond ik in de keuken, achter de schermen. Ik leer nu online snijtechnieken en blancheren. Dat doe ik dan thuis in onze eigen keuken. Maar het frontoffice vond ik de leukste afdeling tot nu toe.’

Zou je deze opleiding aanraden bij de leerlingen van je oude school?
‘Ik zou zeggen dat het een hele brede opleiding is, dat je er veel verschillende banen mee kunt krijgen. En dat dit een van de beste manieren is om te leren. Omdat je het doet! En je wordt goed ondersteund door je praktijkbegeleider. Die zie je elke dag eventjes. Je mag fouten maken en ze nemen je niks kwalijk.’ 



Andere artikelen

3 dagen geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 2 weken geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 3 weken geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 3 weken geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 1 maand geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 1 maand geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 1 maand geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 1 maand geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 1 maand geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 2 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 2 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 2 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 3 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 3 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 3 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 3 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 3 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 3 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 5 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 5 maanden geleden Negen infographics: voor u! 5 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 5 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 6 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 7 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 7 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 7 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 7 maanden geleden 100ste diploma statushouders 7 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 8 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 9 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 9 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 10 maanden geleden Samen sterk 10 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 10 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 10 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 10 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 11 maanden geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 11 maanden geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 11 maanden geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief