Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job.

2 weken geleden Leren Student Van De Week

Hoe ben je tot je keuze voor deze opleiding gekomen?
‘Mijn moeder is stewardess. Ze heeft veel verhalen verteld over hotels en hoe het daar gaat. Ik heb ook een stage gelopen in een restaurant. De horecabranche leek me van tevoren al erg leuk. Tijdens de open dag op het ROC hoorde ik dat je de opleiding ook on the job kon volgen. Een docent en een student hadden lovende woorden over praktijkleren en de goede begeleiding. Toen was het helemaal feest. Mijn ouders zeiden ook: dat is wat voor jou.’

Wat heb je geleerd?
‘In de praktijk leer je alles. Ook hoe het niet moet. Bij Van der Valk heb ik alle afdelingen gedaan. Tegen housekeeping keek ik wel een beetje op. Maar het leuke van de opleiding is dat je ook zo’n afdeling juist leert waarderen, omdat je het zelf moet doen. Als leidinggevende moet je van alle afdelingen op de hoogte zijn.’

Wat vond je het leukst?
De Front Office spreekt mij erg aan, achter de bar staan vind ik ook geweldig. De gasten ontvangen. Het allerleukste is om chagrijnige gasten op te vrolijken. Dan doe ik zelf extra vrolijk en stel ze vragen: waar ze naar uitkijken, hoe de reis was. Meestal vrolijken de gasten hiervan op. Ik spreek mensen wel makkelijk aan, hoewel ik in het begin best wat verlegen was. Maar je hebt zoveel contact in de praktijk, dat het bijna vanzelf gaat.’

Kun je je opleiding combineren met je vrije tijd?
‘In het begin was het wel zwaar. Je werkt soms avonden en soms in het weekend. Ik had ook nog een ander baantje. Daar ben ik mee gestopt. Maar nu ik gewend ben aan het ritme, ben ik ook weer gaan werken, bij Van der Valk in Haarlem. Dat was een mooie uitdaging. Ik kende het concept en de systemen al van mijn opleiding in Sassenheim.’

Hoe ziet de toekomst eruit?
‘Ik hoop ooit de kans te krijgen de functie General Manager te vervullen. Volgend jaar ga ik bij DoubleTree by Hilton, waar ik nu zou moeten werken, nog het blok leidinggeven volgen. Een team aansturen, gesprekken voeren, plannen. DoubleTree is een groot hotel met 557 kamers. Een hele ervaring. Er gebeurt overal wat en de gasten zijn divers. Nu ben ik met mijn ondernemersplan bezig. Dat is een onderdeel van mijn examen. En hierna wil ik dan nog de hbo-opleiding doen.’

En dan lekker het hotel in?
‘Ja, het liefst een groot vier- of vijfsterrenhotel. In het hogere segment. Zoiets als DoubleTree. Een luxe omgeving. Waar dat hotel staat? Laten we maar in Nederland beginnen. Op het moment wil ik graag nog meer ervaringen opdoen, later zien we wel wat er op mijn pad komt.’



Andere artikelen

5 dagen geleden Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events 1 week geleden Alstublieft: zes creatieve ideeën 1 week geleden ‘Er kan in ieder geval weer wat’ 1 week geleden "Wij gaan meer blenden" 1 week geleden Is corona een gamechanger voor het beroepsonderwijs? 2 weken geleden Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job. 2 weken geleden Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker 3 weken geleden Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum 1 maand geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 1 maand geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 1 maand geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 1 maand geleden We staan te popelen! 1 maand geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 2 maanden geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 2 maanden geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 2 maanden geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 2 maanden geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 2 maanden geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 3 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 3 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 3 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 4 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 4 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 4 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 4 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 4 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 4 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 6 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 6 maanden geleden Negen infographics: voor u! 6 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 6 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 6 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 7 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 7 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 8 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 8 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 8 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 8 maanden geleden 100ste diploma statushouders 8 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 9 maanden geleden Bright’s buddy-project 9 maanden geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 10 maanden geleden Nieuwe leeromgevingen 10 maanden geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 11 maanden geleden Samen sterk 11 maanden geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 11 maanden geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 11 maanden geleden Het jaar van House of Hospitality 11 maanden geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 11 maanden geleden HoHA heeft fysieke plek 11 maanden geleden Onderzoeksvragen gezocht! 1 jaar geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 1 jaar geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 1 jaar geleden Kennismakingsmiddag 1 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 1 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 1 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 1 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief