"Wij gaan meer blenden"

3 maanden geleden Ontwikkelen

Hospitality-school coördinator Bernie Matser ziet het komende studiejaar wel zitten. De coronacrisis heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd. ‘Wij gaan een gedeelte op afstand blijven doen.’

Vooropgesteld dat praktijk gewoon praktijk moet blijven en les krijgen in een hybride omgeving onbetwist het uitgangspunt is van de House of Hospitality-opleidingen, heeft blended learning door de coronacrisis een flinke stap voorwaarts gemaakt. ‘Ik ben enorm trots op het team. Ik denk dat we sterk uit de crisis zijn gekomen’, zegt Bernie Matser. ‘We zien elkaar vaker online dan in de praktijk. Ik zag creativiteit en innovatie ontstaan, werkvormen veranderen, docenten gingen bijvoorbeeld podcasts maken en gebruikten andere online hulpmiddelen. Ze zien de mogelijkheden.’

Projecten online

Dat geldt ook voor de studenten. Die geven aan in een evaluatie dat zij online beter kunnen samenwerken tijdens projecten en dat instructie beter online gaat dan in een volle klas. ‘Wij kiezen er in het nieuwe studiejaar voor om de projecten voortaan in Teams te organiseren. Elke projectgroep heeft daar zijn eigen kanaal.’ Voor workshops en excursies in plaats van bezoekjes komen de studenten uiteraard wel bij elkaar. Ook de derde werklesdag zal vaker thuis worden gevolgd. Zij krijgen dan praktische opdrachten mee naar huis om te oefenen, waar de volgende dag vervolg op komt. ‘Dat heeft ermee te maken dat het bij onze leeromgevingen door Covid-19 nog niet zo druk is als gebruikelijk. Maar wat ik wel gaaf vind is dat alle partners hebben aangegeven dat zij met onze studenten verder willen.’

Examens

Covid-19 heeft ook veel impact op de manier waarop de praktijkexamens worden afgenomen. Dat gaat dit jaar ook online, via een criteriumgericht interview. Alleen voor de examens schrijven, lezen en luisteren moeten studenten naar school komen. ‘Normaal gesproken zouden we half juni al klaar zijn’, zegt Bernie. ‘Nu gaan we tot de zomervakantie door met examineren en hopen we na de zomer de diploma’s te kunnen uitreiken.’

Nieuwe opleiding

Nieuw is de opleiding allround hospitality-medewerker. Een niveau 3 opleiding die helemaal modulair kan worden gevolgd en die op maat ingericht kan worden. ‘De opleiding begint met een basismodule van tien weken met alle groepen samen’, vertelt Bernie Matser. ‘Daarna volg je per module de rollen die er binnen hospitality zijn, bijvoorbeeld frontofficemedewerker of host. Elke afgeronde module levert een certificaat op. Deze opleiding is dus ook heel goed voor mensen die al in de hospitality werken en alleen een module willen volgen. Per module kun je ook aangeven of je hem on the job of gewoon op school wil volgen.’ Voor de nieuwe allround opleiding zijn al heel wat aanmeldingen binnengekomen.



Andere artikelen

2 maanden geleden Zes vragen aan Beau Forée, tweedejaars Hotelmanagement on the job 2 maanden geleden Zes vragen aan Wolf van Aalst, eerstejaars gastheerschap 3 maanden geleden Zes vragen aan Rosa Koeleman, eerstejaars Facilitair manager Hospitality & Events 3 maanden geleden Alstublieft: zes creatieve ideeën 3 maanden geleden ‘Er kan in ieder geval weer wat’ 3 maanden geleden "Wij gaan meer blenden" 3 maanden geleden Is corona een gamechanger voor het beroepsonderwijs? 3 maanden geleden Zes vragen aan Ben Postema, tweedejaars Hotelmanagement on the job. 3 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround Hospitality Medewerker 3 maanden geleden Zes vragen aan Wendy Slobbe, eerstejaars Gastheer-gastvrouw bij Vermaat Groep in het Stedelijk Museum 3 maanden geleden Zes vragen aan Sander Ubbens, eerstejaars Facilitair Manager Hospitality & Events 4 maanden geleden Zes vragen aan Nour Almalouli 4 maanden geleden Senna Muijs, eerstejaars Travel & Hospitality on the job – je maakt van alles mee 4 maanden geleden We staan te popelen! 4 maanden geleden Zes vragen aan Kirsten Heijlman 5 maanden geleden Zes vragen aan Tofano Yusviandra. 5 maanden geleden Ontdek nu je Hospitality talent. 5 maanden geleden Zes vragen aan Eline Woud, eerstejaars student Travel & Hospitality – een brede opleiding met twee kanten. 5 maanden geleden Zes vragen aan Jeninyo Oosterwolde, eerstejaars Manager International Hospitality 5 maanden geleden Zes vragen aan Joep de Haan die werkt en leert bij Vermaat in het Concertgebouw en alles wil weten over wijnen. 6 maanden geleden Zes vragen aan Naomi Heinis, tweedejaars student Facilitair Manager Hospitality & Events 6 maanden geleden Keuzestress? Stel je vraag aan ons! 6 maanden geleden Een snelle blik achter de schermen van onze opleidingen. 6 maanden geleden Zes vragen aan Mio Böhtlingk, afgestudeerd en meteen doorgestroomd naar vervolgstudie en werk 6 maanden geleden Nieuwe opleiding Allround hospitality-medewerker in de maak 6 maanden geleden Marijn Ouwehand - The attitude of residents towards tourists in the city centre of Amsterdam 6 maanden geleden Zeven vragen aan Julius Riet, winnaar Student van het Jaar award 6 maanden geleden En weer negentien diploma’s! 7 maanden geleden House of Hospitality op TV: 29 februari - 16.00 uur SBS6 7 maanden geleden Interview met docent on the job Remco Winkler (Hotel Casa) in de MBO-krant. 7 maanden geleden Youtube: Vier verhalen uit de praktijk 9 maanden geleden Finalisten voor hospitality-awards bekend 9 maanden geleden Negen infographics: voor u! 9 maanden geleden Kees Teer, directievoorzitter Corendon Hotels & Resorts, over het nieuwe opleiden voor de hospitalitymarkt 9 maanden geleden Onderzoek: ongelijke verdeling toeristenbelasting 9 maanden geleden Eerste presentatie LAB succesvol 10 maanden geleden Gratis seminar House of Hospitality LAB ‘De belangrijkste resultaten van onderzoek in 2019’ 10 maanden geleden Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding 11 maanden geleden Save the date: 20 januari 2020 11 maanden geleden Onze studenten hosten onderwijscongres 11 maanden geleden Studenten aan de Zuidas 11 maanden geleden 100ste diploma statushouders 11 maanden geleden Oplossingen voor druk Amsterdam 1 jaar geleden Bright’s buddy-project 1 jaar geleden Hoe ervaren expats onze hospitality? 1 jaar geleden Nieuwe leeromgevingen 1 jaar geleden Studiejaar 2019 - 2020 officieel geopend 1 jaar geleden Samen sterk 1 jaar geleden Summer Camp voor House of Hospitality leerlingen 1 jaar geleden Samenwerking met Ron Blaauw College 1 jaar geleden Het jaar van House of Hospitality 1 jaar geleden Eerste studenten Hotelmanagement on-the-job krijgen diploma 1 jaar geleden HoHA heeft fysieke plek 1 jaar geleden Onderzoeksvragen gezocht! 1 jaar geleden Het asociale gedrag van de hard core Britse ‘bierfietstoeristen’ lijkt een doel op zichzelf 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever deel 2 1 jaar geleden ‘House of Hospitality zijn we allemaal’ 1 jaar geleden Werkgevers opgelet: Deze mensen zijn zó gemotiveerd 1 jaar geleden Kom 21 mei naar de Nationale Horecadag 1 jaar geleden Samenwerking met SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing 1 jaar geleden OPROEP: Uw hospitality challenge in House of Hospitality Research LAB 1 jaar geleden Weer 17 statushouders aan de slag 1 jaar geleden Betrokken bewoners zijn positiever 1 jaar geleden Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam 1 jaar geleden Human Talent Group (HTG) aan boord als kennis- en technologie partner 1 jaar geleden Open dag: 26 januari 1 jaar geleden Overstappen naar een andere studie? 1 jaar geleden SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city 1 jaar geleden Van der Valk trotse winnaar ‘Beste Leerbedrijf’ 1 jaar geleden Statushouders on-the-job opgeleid voor hospitality 1 jaar geleden Gom en Axxicom Airport Caddy aangesloten 2 jaar geleden Kennismakingsmiddag 2 jaar geleden House of Hospitality genomineerd 2 jaar geleden Drukbezochte aftrap studiejaar 2 jaar geleden Bidfood sluit zich aan bij House of Hospitality 2 jaar geleden Statushouders krijgen diploma’s 2 jaar geleden Eden Hotels is de 25ste partner van House of Hospitality 2 jaar geleden All in the game 2 jaar geleden Praktijkleerlingen op bezoek 2 jaar geleden WOW, dat werkt! 2 jaar geleden Interview Hans Vugts, directeur van Hotel Casa 2 jaar geleden Eerste resultaten bekend 2 jaar geleden Bernie Matser: ‘Animo is groot’ 2 jaar geleden House of Hospitality is voorbeeld, zegt SER 2 jaar geleden Nieuwe opleiding Servicemedewerker Ziekenhuis start in februari

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief